Met een portret heb je een kunstwerkje aan de muur waar je elke dag opnieuw plezier aan beleeft. Zelfs wie niet graag voor de lens staat, zal dolblij zijn met het resultaat en de herinnering aan deze shoot. Voor een portret hoef je niet geforceerd te lachen of gekke bekken te trekken, je bent mooi zoals je bent. Samen gaan we op zoek naar je krachtige blik die jouw verhaal vertelt. Je kan kiezen voor een klassieke pose of gaan voor net dat tikkeltje meer qua kledingstijl, qua attributen zoals een hoofddeksel of bloemen.
Ik luister graag naar jouw wensen.
In een verkennend gesprek hoor ik graag van je naar welke soort beelden je op zoek bent. Ik geef je tips over de kledingstijl die werkt voor jouw portret. Je kan verschillende outfits meebrengen de dag van de shoot. Als je zelf ideeën hebt of ergens inspiratie hebt opgedaan, dan zie ik dit graag zodat ik weet waar je naar op zoek bent.
De dag van de shoot nemen we de tijd om tot een mooi portret te komen. Je comfortabel voelen voor een camera kan eventjes duren en dat is oké. Als je zelfverzekerd en ontspannen bent, dan zal dat ook uitstralen in je beelden.
Tussendoor kan er eventueel gewisseld worden van outfit, maken we tijd om attributen aan te brengen.
Na de sessie ga ik alleen aan het werk. Ik selecteer je mooiste beelden en zorg voor de nabewerking. In de online galerij kies jij je favoriete beelden uit. Ik help je graag verder met het kiezen van je afgewerkte producten. Een portret hoort niet verborgen te zijn ergens op je computer of een usb-stick. Een portret komt het mooist tot zijn recht als je kiest voor een afwerking op kwalitatieve materialen.
Voor kinderen van zodra ze een leeftijd hebben bereikt waarop ze voldoende lang kunnen stilzetten en in staat zijn om instructies op te volgen.
Voor tieners uiteraard, want zeg nu zelf, welk tienermeisje zou het niet fantastisch vinden om portret reportage van zichzelf te hebben. Het opkleden, je haar doen en een shoot waarin alles rond jou draait, het is een belevenis op zich.
Maar ook eens de tienerjaren voorbij ben je nog steeds welkom....
MINIMO
225 €
-
PICCOLO
330 €
-
Samen kiezen we wat het beste bij jullie past.
Begin februari 2020 sijpelden de eerste berichten door dat het nare virus uit China ook onze contreien zou bereikt hebben, binnengesmokkeld met reizigers die ons land binnenkwamen. We hadden toen nog geen flauw idee welke proporties dit zou aannemen tot vrijdag 13 maart:
het land ging in lockdown, schock !
Ik settelde al snel in het idee, oké, even een paar moeilijke maanden, tegen de zomer spreken we hierover in de verleden tijd en als gezin begonnen we vol goede moed aan deze moeilijke 'weken'.
Ondertussen weten we dat het niet zomaar van voorbijgaande aard was, weken werden maanden, maanden werden jaren.
Er is veel gebeurd in die periode.
Sommige families werden keihard met covid geconfronteerd, een huwelijk of geboorte ging plots van groot feest naar een intieme aangelegenheid, een sociaal leven bestond bijna niet meer... . Tal van zelfstandigen moesten noodgedwongen hun droom opgeven.
En daarom ben ik toen dit project gestart.
Ik wilde mensen voor de lens brengen, een PORTRET MET EEN VERHAAL
Welke invloed heeft corona op hun leven gehad?
Zijn plannen in het water gevallen of heeft deze periode net iets positiefs gebracht ?
Bekijk hier een aantal van hun verhalen
...
Michaël is brandweerman en ambulancier, en dus kunnen we wel stellen dat hij het virus heeft meegemaakt vanop de eerste rij.
"In het begin was er vooral veel onzekerheid voor zorgverleners. Er kwam immers iets op ons af dat we nog nooit eerder hadden meegemaakt en waar we dus ook geen ervaring mee hadden. Vele vragen, zoals hoe gaan we ons als hulpverlener hiertegen beschermen, welke proporties gaat dit aannemen. Veranderingen drongen zich op zoals nog maar simpelweg de beschermende kledij die nodig is om covid patiënten op te halen.
Telkens we iemand gaan ontzetten uit de woning om over te brengen naar het ziekenhuis, sta je er toch wel bij stil hoe dit kleine virus een mens volledig kan vellen.
Ik heb afgelopen jaar meer uren gewerkt, dat klopt, collega's die uitvielen moesten immers vervangen worden, maar dat stoort mij niet, mensen helpen is voor mij in de eerste plaats een passie, geen beroep.
Als brandweerman heeft covid voor mij vooral roet in het eten gegooid wat betreft opleidingen. Deze zijn toch wel van belang in onze job. In eerste instantie gingen ze niet meer door, later dan online. Ik maak er het beste van met deze online opleidingen, maar het is niet makkelijk. Ik mis vooral het klankbord van anderen dat je in een opleidingslokaal wel hebt.
Angst om zelf besmet te raken 'on the job' heb ik niet. Angst om het virus mee naar huis te nemen en daardoor mijn gezin en familie te besmetten, heb ik wel. Het houdt mij heel erg bezig dat mijn naasten iets zou overkomen door de job die ik doe."
Gina is kapster aan huis. Daarnaast werkt zij ook als kapster in een woonzorgcentrum.
"Als kapster is het afgelopen jaar wel stilletjes geweest. Bij de eerste lockdown waren we weken gesloten en ook nu ligt onze bedrijvigheid nog steeds stil. Voor de kappers met een salon is het aftellen naar opening, voor mij als kapster aan huis is het nog steeds afwachten, wij mogen nog niet aan de slag. Het blijft hier toch altijd een beetje wegen met 2 maten en gewichten. Kappers met een salon mogen open, want het is goed voor mensen hun moreel dat ze weer naar de kapper kunnen, want de haren mooi geknipt, daar worden we blij van. Het doet pijn dat 'mijn' groep van mensen vergeten wordt in dit verhaal. Mijn cliënteel bestaat vooral uit oudere mensen, dikwijls al wat minder mobiel, waardoor zij kiezen voor een kapster aan huis. Voor hen ben ik veel meer dan de kapster, zij kijken vooral ook uit naar het bezoek, het menselijk contact. In niet corona tijden is dit al een groep die best wel last heeft van eenzaamheid, maar corona heeft het voor deze mensen nog moeilijker gemaakt. We beschermen hun tegen het virus door contacten zoveel mogelijk te beperken, maar zij betalen er wel een zware prijs in eenzaamheid voor. Omwille van hen vind ik het best wel lastig dat ik volgende week niet aan de slag kan.
Omdat ik in een woonzorgcentrum werk, heb ik mijn eerste vaccinatie al gekregen, binnenkort volgt de tweede. Hopelijk krijg ik snel groen licht om terug aan de slag te gaan."
Katrijn is zelfstandig verpleegkundige. Ze werkt voornamelijk in het Antwerpse: Hoboken, Borgerhout,...maar corona bracht ook een heel nieuwe werkplek met zich mee.
"Vijf maart 2020 was voor ons de start, toen wisten we dat er wat over ons heen zou komen. De vraag naar handschoenen, mondmaskers en ander beschermmateriaal begon. Dit materiaal kost nu 3 à 4 keer zoveel als voor de crisis. Na elke patiënt een nieuw paar handschoenen, dus bijna een doos per dag, mijn onkosten zijn flink de hoogte ingegaan. Toch niet gepast dat er op deze manier van de crisis geprofiteerd wordt.
Ik zie mijn eerste patiënt om 6u in de ochtend, de laatste rond 20.30u, best pittige dagen dus. Er moeten nu vooral veel testen worden afgenomen. Ik kom bij families die met veel onder 1 dak wonen, als daar iemand positief is, moet de ganse familie in quarantaine en getest worden. Het is niet altijd makkelijk, ik stoot dikwijls op onbegrip, wordt uitgescholden. Er is nog steeds de groep 'ontkenners' die niet geloven hoe 'echt' dit virus is. Ik heb nu ook een heel nieuwe werkplaats, schepen in de Antwerpse haven. Hetzelfde verhaal daar, een schip dat aanmeert met een besmetting aan boord, betekent dat de ganse crew in quarantaine moet en getest moet worden. Mijn werkomgeving is dus alles behalve steriel. Ik kom dikwijls thuis om direct alles te wassen en ontsmetten. De toestanden die ik gezien heb, hebben mij afgelopen jaar al geregeld slapeloze nachten bezorgd.
Soms raken dingen me echt. Zoals die ene keer dat een oudere dame op sterven lag en tegen me zei dat ik haar al maanden kwam verzorgen, maar dat ze nog steeds niet wist hoe ik eruit zag. Die dame had me immers nog nooit zonder mondmasker gezien. Ik heb haar dan heel even mijn gezicht laten zien, het deed haar zichtbaar deugd. Een paar uur later is ze overleden.
Ik durf geen hoop te hebben op beterschap, maar ik blijf doorgaan voor mijn patiënten. Gelukkig heb ik een gezin waar ik kan op rekenen, hun steun is goud waard."
Jana werkt in een instelling voor mensen met een mentale beperking.
"Voor de komst van corona hadden we 3 leefgroepen, ingedeeld volgens noden, met aangepaste activiteiten. Het virus dwong ons hier verandering in te brengen en te gaan herleiden naar 2 leefgroepen, intern en extern. De intern groep verblijft permanent in het internaat, sommigen daarvan hebben al maanden geen bezoek meer gekregen, hun eenzaamheid is heel erg voelbaar. De extern groep pendelt tussen hun thuis bij ons en hun thuis bij de familie. Het bracht hartverscheurende taferelen met zich mee, beste vrienden werden plots gescheiden en hoe leg je het waarom hiervan uit aan mensen die mentaal beperkt zijn.
Hun vaste structuur viel compleet weg. Door het samenbrengen van de groepen, zijn volwassenen en kinderen met een uiteenlopende problematiek samengebracht. Een kind van 7 of een jongvolwassene van begin de twintig bevinden zich sowieso al in een verschillende leefwereld, koppel daar dan nog eens een diverse problematiek aan. Het is onmogelijk om hen de intensieve broodnodige begeleiding te geven zoals voorheen. Komt daar nog bovenop dat therapieën zoals ergo, logo,...momenteel niet mogen doorgaan, wat er voor zorgt dat deze mensen achteruitgaan in hun groeiproces.
De eerste inentingen staan wel op de agenda. Ik hoop dat eens iedereen ingeënt is dat er stilletjes aan terug wat meer ruimte komt voor therapie, zoals bv het gebruik van de snoezelruimte of zwembad zou voor veel van onze mensen een welkome vorm van ontspanning zijn.
Aangezien deze vorm van zorg nooit de media bereikt, hoop ik dat met mijn verhaal toch wel even wordt stilgestaan bij deze groep van mensen. Ook zij snakken heel erg naar het leven na dit virus."
"Ik ben klassieke zangeres en heb lang de veiligheid van koren opgezocht (Vlaams Radio Koor, Scala en Kolacnybrothers, Zomeropera,...). In september 2019 durfde ik eindelijk de sprong te wagen om solistisch aan de slag te gaan. Ik vond een pianist om dit avontuur aan te gaan en deed eind oktober 2019 een try-out. Deze resulteerde meteen in vragen naar meer. We werden uitgenodigd om een programma op te stellen voor verschillende serviceclubs, aperitiefconcerten, avondvullende programma's en we werden zelfs uitgenodigd voor een gastoptreden bij een groot orkest. Het leek op een
schitterende start!! Het weekend voor de lockdown brachten we nog een laat valentijns- concert en toen was het plots over... . Het leven zoals we het kenden, werd op pauze gezet voor iedereen.
Tijdens de eerste lockdown was er s'avonds telkens het applaus voor de zorg. Daar droeg ik mijn steentje bij met één lied of aria, maar verder bleef het erg stil in cultuurland.
Maar we blijven niet bij de pakken zitten! We gebruiken de tijd die we verplicht vrijaf zijn nu om te oefenen, nieuwe stukken in te studeren en plannen uit te werken voor 'de dag dat het weer mag'. Eind maart geef ik een livestream concert, helemaal niet te vergelijken met zingen voor een live publiek, maar ik ben blij en dankbaar voor de kleine dingen die terug op ons pad komen.
We moeten met z'n allen nog even volhouden. Mijn lijflied is 'Take a parachute and jump', wel ik ben gesprongen, ik weet alleen niet wanneer ik zal landen, maar wel dat ik uiteindelijk zal landen.
ALINE, DIËTISTE
Aline startte haar zaak aan het begin van de corona crisis.
"Ik studeerde af in februari 2020 als diëtiste, klaar om het werkveld in te gaan. Ik kon aan de slag bij Infraligne voor...2 weken en toen was het al afgelopen, de eerste lockdown kondigde zich aan en onze sector ging dicht. Tijdens de zomermaanden konden we terug aan de slag, maar in oktober volgde de tweede lockdown en die is nog steeds niet afgelopen. Maar ik werk ondertussen verder aan mijn eigen verhaal.
Ik heb afgelopen jaar een hond geadopteerd uit Spanje. Een hond met een rugzak, maar een superlief dier en heel aanhankelijk. Door het rustigere vaarwater heb ik tijd gehad om veel energie te steken in haar opvoeding.
Daarnaast timmer ik ook aan mijn eigen zaak. Het is een multidisciplinaire praktijk waar ik met een aantal collega's werk. We zijn net verhuisd naar ons nieuwe pand, ongelooflijk spannende tijden. Ik focus nu voornamelijk op kinderen met obesitas, maar ik wil ook nog verder gaan specialiseren in eetstoornissen. Eetstoornissen steken in deze corona periode jammer genoeg steeds vaker de kop op.
Corona heeft dan misschien voor wat hobbels in de weg gezorgd, maar het heeft zeker mijn enthousiasme niet getemperd."
HENK, VASTGOED CONSULENT
"Tot vorig jaar was ik aan de slag als technisch directeur in de woonzorgsector. In volle corona crisis werd mijn functie daar geschrapt en ik was mijn job kwijt. Het voelde uiteindelijk als een opluchting, want door de omstandigheden kwam mijn droom die ik al jaren had in een stroomversnelling. Ik richtte mijn vennootschap op en bied nu mijn diensten aan als vastgoed-consulent, voornamelijk op het vlak van projectdirectie voor grote en complexe bouwprojecten. Het wereldje was mij niet vreemd, want ik heb 30 jaar ervaring in deze sector en bouwde in die tijd reeds een netwerk op. Het idee om als freelancer aan de slag te gaan heeft jaren gesudderd, alleen ontbrak dat laatste duwtje. En de corona periode, het verliezen van mijn job, was voor mij de klik om eindelijk de stap te zetten. Corona heeft afgelopen jaar voor veel veranderingen gezorgd, maar niet alle veranderingen zijn negatief. Voor mij is het net een heel positief verhaal geworden."
" Ik ben nog maar anderhalf jaar aan de slag als zelfstandige, dus het 'Mic Mac Minuscule'- verhaal, de geboortelijst met herbruikte babyspullen, was voor mij nog vrij jong toen corona onze leefwereld binnen drong. In het begin heb ik er niet zo over nagedacht welke veranderingen dit teweeg kon brengen, het was pas later , toen bleek dat het virus van plan was om ruime tijd te blijven, dat het besef kwam dat dit moeilijk kon worden. Gelukkig is 'Mic Mac' het goed blijven doen afgelopen jaar. Daar waar nieuwe babyspulletjes in de winkel soms tijdelijk niet voorradig waren omdat de toeleveringsbedrijven niet konden leveren, bleef de markt van onze tweedehands spulletjes wel stabiel. Mijn partner verloor door de coronacrisis zijn job. Toch hebben we op het einde van 2020 voor onszelf een positieve balans opgemaakt. Want toen ik eind vorig jaar een fotoalbum aan het maken was van ons gezin, bedacht ik bij mezelf wat voor een toptijd we de maanden ervoor hadden met onze kinderen. Het deed me beseffen dat we afgelopen jaar 'back to basic' waren gegaan, het gezinsgeluk. Geen grote extra's, geen dure spullen, maar zoveel aandacht aan onze kinderen kunnen geven. We deden dingen samen waar vroeger geen tijd voor was zoals plantjes planten in de tuin, brood bakken, enzovoort. Afgelopen jaar bracht ons terug naar de essentie van het leven."
Als je meer wil weten over de geboortelijst met tweedehands spulletjes, kan je een kijkje nemen op www.micmacminuscule.be .
Heb je nog vragen? Of ben je al helemaal overtuigd?
Stuur nu een mailtje met je vragen of om je sessie te boeken.
2025 Joy of Life fotografie © Alle rechten voorbehouden